Acoustic experience Lab

Bij het ontwerpen van een fabriekshal, een kerk, concertzaal of winkelcentrum zijn niet alleen het design, de indeling en de afmetingen van belang. Zeker zo belangrijk is hoe het er zal klinken. Dat kun je uitdrukken in formules en rapporten, maar geluid moet je vooral ervaren. Dit lab maakt dat mogelijk!

Maatwerk

In dit lab beleeft u geluid. Met behulp van een akoestisch expert en geavanceerde apparatuur wordt met één druk op de knop de akoestische beleving in een intieme vergaderzaal aangepast naar de akoestiek in een kathedraal met mensen in de kerkbanken of een lege kerk. Ook het effect van akoestische voorzieningen in een nieuwe woonwijk kan al in de ontwerpfase worden beleefd: dempt het geluid met meer groen of moeten we toch die geluidwal plaatsen? En hoe klinkt het nu eigenlijk echt straks in die achtertuinen als die geplande nieuwe spoorlijn er ligt? In het Acoustic Experience Lab beleef je deze opties virtueel en ontwerpen we optimaal akoestisch resultaat. Maatwerk dus.

Virtuele variabele akoestiek
Geluid wordt steeds belangrijker in onze samenleving. In de wereld van geluidinnovatie houden we ons al een tijd bezig met het simuleren van de gewenste akoestische beleving. Deze ontwikkelingen gaan snel. Het Acoustic Experience Lab laat zien dat we nu in een tijdperk komen waarin we de akoestiek van een toekomstige binnen- of buitenruimte kunnen beleven omdat we er virtueel al doorheen kunnen wandelen en zo ook de geluidbeleving kunnen ervaren.

Geluidbeleving
Bij het uitwerken van een akoestisch advies gaat het in de basis om het luisteren. Daarna wordt er gemeten en gerekend. Op basis van deze gegevens wordt een akoestisch advies uitgewerkt om te komen tot de meest optimale akoestische situatie. Onderbouwd met een rapport vol getallen en figuren blijft dit advies best abstract. Met dit lab is hiervoor een perfecte oplossing gerealiseerd; een innovatief ontwikkelcentrum waar de beleving van geluid centraal staat.

Een akoestische beleving in het lab is interessant voor geluidvraagstukken in:

  • Kerken
  • Debatzalen
  • Sportzalen
  • Kantoortuinen
  • Atria
  • Planmatige projecten (stedenbouw)
  • Houtbouwconstructies (woningen)
  • Bedrijfsruimtes
  • Tunnels
  • Verkeersruimtes

 

 

LinkedIN

 

Klik op de button voor onze LinkedIN pagina!

 

Het Acoustic Experience Lab is ontwikkeld door Ingenii Bouwinnovatie, Het GeluidBuro en Team Geluid

 

 

Bedrijven die hebben bijgedragen aan de ontwikkeling:

 

"What you hear is what you get"
- Jan Bril
Peter Kuindersma Innovator & Systems Integrator
Benieuwd naar alle mogelijkheden?
Maak een afspraak met Peter Kuindersma.
Afspraak maken