Akoestiek met uitstraling

van standaard naar innovatie
Artikel

In ons ‘Innovatiecentrum voor onderzoek en beleving’ te Harderwijk is het akoestisch experience lab gebouwd. Een ruimte waar we de akoestiek van een bioscoop, theaterzaal of kantoortuin kunnen laten beleven; nog voordat deze is gebouwd!

Voor deze ruimte hadden we zo’n 20 m2 diffusorpanelen nodig, panelen die een diffuus geluidveld creëren. Het geluid wordt met deze panelen ‘verstrooid’ in de ruimte.

Van ‘standaard’ naar innovatie

‘Standaard’ diffusie panelen zijn er op veel plekken te koop echter vanuit Ingenii Bouwinnovatie zochten we naar een paneel waar akoestiek en esthetica samen komen. Een paneel met wow-factor – een paneel waarmee we ‘impact’ kunnen creëren.

Voor de ontwikkeling van dit paneel is de samenwerking gezocht met het bedrijf Klankdesign Dit bedrijf richt zich op het ontwerpen en ontwikkelen van akoestische producten. Dit doen ze door samen te werken met kennisgedreven bedrijven en fabrikanten.

Akoestische panelen in Experience Lab

Het innovatieve proces, dat startte met een goed idee en samenwerking heeft geleid tot een resultaat waar we echt trots op zijn. Niet alleen Peter als opdrachtgever / facilitator maar ook onze partner KlankDesign.

Artikel cover akoestiek met uitstraling
Akoestiek met wow-factor!
Procesmanagement zit in Peters vingers!
Download artikel met procesbeschrijving