Training Circulair detailleren

Leer meer over ontwerpprincipes om te komen tot duurzame, circulaire en robuuste details voor uw gebouw!
Hergebruik hout
Training

Tijdens deze training gaan we in op de ontwerpprincipes om te komen tot duurzame, circulaire en robuuste details. We gaan in op circulaire mogelijkheden zoals biobased materiaalkeuzes, demontabel en remontabel bouwen. Ook laten we zien waar fysica, regelgeving en circulariteit samenkomen.

Wat is circulair detailleren?

Bij een circulair project moeten ook de details circulair zijn. Maar wat betekent dat? Gaat het dan om losmaakbaar en demontabel detailleren zodat hergebruik mogelijk is? Gaat het om (biobased) materiaalgebruik of gaat het wellicht om het toepassen van gerecyclede materialen. Er zijn vele mogelijkheden.

Tegelijkertijd bieden de materialen, producten en elementen bescherming tegen weersinvloeden, of zijn ze toegepast in geluid- en brandwerende constructies.

Dat vraagt aandacht bij de detaillering, daar waar al deze materialen en elementen elkaar ontmoeten. Niet alleen aandacht voor circulariteit maar ook voor bouwfysica en regelgeving.

Aanmelden

Als u architect of werkvoorbereider bent is kennis van circulair detailleren een must. Peter Kuindersma deelt graag zijn praktische kennis over circulair ontwerpen met u in deze training op 19 oktober 2023.

De Nieman Academie organiseert deze training. Meld u hier direct aan!

Peter Kuindersma Innovator & Systems Integrator
Er komt veel kijken bij circulair ontwerpen en bouwen. Kunt u hierbij hulp gebruiken?
Ik denk graag met u mee!
Neem vrijblijvend met mij contact op.