Flexlivings: modulaire woningbouw

Casus

Een modulair woonconcept 

Een mooie innovatie: binnen een tijdsbestek van slechts vier maanden hebben we, in opdracht van Flexlivings en in samenwerking met een aantal partners, een nieuw permanent modulair woonconcept ontwikkeld. In dit bericht van initiatiefnemer Flexlivings lees je over de samenwerkende partners én de lancering van het prototype.

Dit woningbouwconcept biedt een flexibele oplossing voor de woningnood. Dit product biedt niet alleen kwaliteit maar ook flexibiliteit in gevelontwerp en een korte bouwtijd, terwijl het toch een permanente woonoplossing en een uiterst hoogwaardige uitstraling garandeert. Bovendien biedt het de mogelijkheid tot verplaatsing. Door gebruik te maken van modulaire principes is het concept niet alleen snel te ontwikkelen, maar ook duurzaam. De woning is voor 66% biobased en heeft een MPG-score van 0,35.

Bouwinnovatie bij Ingenii op de werkvloer

Bij Ingenii Bouwinnovatie werken we continu aan innovaties in de bouwsector. Meewerken aan dit woonconcept was voor ons een mooie kans om onze kennis en innovatiekracht toe te passen.

Ben je door deze case enthousiast geworden over modulaire bouw? Of wil je de mogelijkheden van losmaakbaarheid en remontabel bouwen verder onderzoeken? Kom dan eens kijken bij Ingenii Bouwinnovatie in Harderwijk waar in een biobased Test- en demohuis innovaties tastbaar worden.

Neem contact op met Peter Kuindersma. Hij vertelt je graag meer over de mogelijkheden.