Circulair slopen: de kunst van het hergebruik

In de praktijk komt circulair slopen neer op zoveel mogelijk grondstoffen, materialen en producten hergebruiken of recyclen.
Hergebruik deuren

Whitepaper met stappenplan hoe circulair te slopen

Whitepaper

Hergebruik is niet nieuw!

Er wordt de laatste jaren steeds vaker over geschreven: ‘circulair slopen’. Een nieuwe term die het oude woord voor slopen, ‘amoveren’, vervangt. Amoveren is afgeleid van het Latijnse woord ‘amovere’, dat verwijderen betekent. Amoveren is dus gepromoveerd tot circulair slopen. Én in de praktijk komt dit neer op zoveel mogelijk grondstoffen, materialen en producten hergebruiken of recyclen.

In deze whitepaper leggen we uit wat circulair slopen echt betekent en dat hergebruik van materialen en producten helemaal niet nieuw is. Omdat circulair slopen aandacht vraagt hebben we een stappenplan opgesteld. Dit stappenplan maakt circulair slopen een stuk leuker. Doelgericht en met meer motivatie kunt u hiermee aan de slag en gaat u zien hoeveel mogelijkheden u krijgt door circulair te slopen en materialen te hergebruiken!

Stappenplan circulair slopen

Welke hobbels moeten we nog nemen en welke uitdagingen gaan we graag aan? Want helaas worden té vaak alleen maar de beren op de weg gezien. In een stappenplan zetten we de belangrijkste uitdagingen bij circulair slopen en hergebruik op een rij.

"De potentie van hergebruik: Impact maken = waarde creëren"
- Peter Kuindersma
Cover Whitepaper Circulair slopen
Lees het stappenplan en zet uw uitdagingen op een rij
Download