Consumenten over houten woningbouw

Lente-akkoord 2.0 Circulair Industrieel Bouwen heeft een groot onderzoek afgerond naar de waardering van houten woningbouw
white-paper-consumentenperceptie-houtbouw-Lente-akkoord
Whitepaper

Lente-akkoord 2.0 Circulair Industrieel Bouwen heeft een groot onderzoek afgerond naar de waardering van houten woningbouw en de ideeën en vooroordelen van de consument over wonen in houten woningen.

Doel van het onderzoek

Doel van het onderzoek is, om inzicht te geven in het marktpotentieel van houten woningbouw, en te zien wat consumenten verwachten van houten woningen. Maar liefst 1100 consumenten met verhuisplannen op de korte en middellange termijn vulden een zorgvuldig samengestelde enquête in. Uit de enquête blijkt dat 35 procent van de ondervraagden bij een volgende verhuizing een houten nieuwbouwwoning zou overwegen. Dat percentage kan toenemen door goede voorlichting over vermeende nadelen van houtbouw.

De noodzaak en behoefte om te bouwen met een flink lagere milieu-impact zorgt bij bouwers, ontwikkelaars, corporaties en gemeentes voor interesse in houtbouw. Tegelijkertijd moeten er in ons land flink worden bijgebouwd om de woningnood aan te pakken. Om dat voor elkaar te krijgen groeit de aandacht voor industrieel en gestandaardiseerd bouwen. Veel fabrieken die hiermee bezig zijn, werken in meer of mindere mate met hout. Om vraag en aanbod ten aanzien van houten woningbouw op elkaar aan te laten sluiten, is inzicht in de woonwensen en perceptie van de consument cruciaal.

Het marktonderzoek onder 1100 consumenten is uitgevoerd onder begeleiding van AM, BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling, Amvest, Dura Vermeer en Syntrus Achmea Real Estate & Finance

De resultaten uit het onderzoek zijn voor ons een bevestiging om nog meer kennis over houtbouw te delen!

Bij Ingenii Bouwinnovatie blijven wij voortdurend bezig met de beleving van houtbouw en onderzoeken we naast houtbouw de kansen en mogelijkheden van biobased materialen.

Download de whitepaper consumentenperceptie van houten woningbouw:

white-paper-consumentenperceptie-houtbouw-Lente-akkoord

Lees het gehele artikel hierover op Lente-akkoord.nl

Onze bijdrage:

Vanuit Ingenii Bouwinnovatie hebben we een bijdrage mogen leveren aan de literatuurstudie en het vooronderzoek.

Heeft u hierover een vraag?

Wilt u meer informatie over beleving van Houtbouw? Neem contact op met Peter Kuindersma